Om Företaget

Lennart Rautila startade företaget 1960 med en traktor och ett släp i Juoksengi. Företaget har vuxit med åren och i dagsläget innehas ca 20 enheter. Verksamheten drivs idag vidare av sönerna Kenneth, Mats, Magnus och Jonas. Företaget är inget renodlat åkeri utan utför också skogsavverkningar. Det Lennart började med för drygt 50 år sen har vi fortsatt med och utvecklat till att bli ett komplett skogsföretag.

Uppdragsgivare är i huvudsak Norra Skogsägarna både vad gäller transporter och avverkning, men vissa uppdrag utförs även åt Billerudkorsnäs och Setra. Vi har hela Norrbotten som verksamhetsområde och förutom i Juoksengi så finns vi i Luleå med kontor och garage. Antalet anställda är för närvarande ca 30 st och vi har en omsättning på ca 50 miljoner.

 Affärsidé

Rautilas Åkeri AB skall vara ett flexibelt transport & skogsentreprenadföretag som erbjuder totala lösningar för våra kunder.

Vi ska ligga i framkant vad gäller transportplanering och utveckling samt vara det bästa alternativet för uppdragsgivare och det självklara valet för dem som vill arbeta med skogsentreprenad.